Ons Donkske - Fotoalbum 01 - Oude postkaarten Ekeren-Donk

< Terug naar Fotoalbum Menu Ons Donkske <

Voorwoord: Jan Verhelst

Sinds januari 2015 (laatste versie postkaartenbestand) heb ik nog wel één en ander van postkaarten bijeengekregen, maar vorige week kreeg ik telefoon van Robert Vervoort uit de Prinshoeveweg. Die man, die lid was van de ter ziele gegane heemkundige kring van Ekeren, had ook heel wat postkaarten van de Donk. Ik ben bij hem geweest en wij hebben een aantal ontbrekenden per vier ingescand; Thuis heb ik die dan “uiteen” gedaan, en het document aangepast. In plaats van 199 postkaarten hebben we er nu 300!

Er gaan in het pdf-document dat je hieronder kan downloaden ongetwijfeld nog kleine foutjes en onvolkomenheden in zitten, maar - zonder onbescheiden te willen zijn - ik vermoed dat het een van de grootste verzamelingen postkaarten van "ons Donkske" is, die ik ooit heb bijeengezien. Eerder werden al een 80 foto's toegevoegd, dank zij goede connecties met de voorzitter van de Kapelse heemkring Hoghescote, die een oud-collega is.

Vele foto's zijn van de Kapelse fotograaf HOELEN verkregen via André De Vleeshouwer, voorzitter van de heemkring Hoghescote vzw Kapellen.

Deze postkaarten mogen voor niet commerciele doeleinden gebruikt worden mits bronvermelding:"Bron: heemkring Hoghescote vzw Kapellen".

In geval van commerciele bedoelingen dient contact te worden opgenomen met de familie Hoelen, die nog steeds het copyright bezit.

Let wel, het downloadbare bestand is ongeveer 60 MB groot. Op sommige oudere computers of tragere internetlijnen kan dit downloaden iets langer duren.

En nu maar meegenieten van "ons donkske", dat ons aan het hart ligt."

 

Download hier de oude postkaarten

Er is geen pdf plugin, maar kunt het pdf bestand downloaden.

 

Terug naar Fotoalbum Menu Ons Donkske <